Kurs kuchni tajskiej

Cytat z Wikipedii: "Kuchnia tajska jest narodową kuchnią tego kraju. Zawierając elementy kilku tradycji Azji Południowo-wschodniej, kuchnia tajska kładzie nacisk na łatwo przyrządzane dania z silnymi komponentami aromatycznymi. Pikantność kuchni tajskiej jest dobrze znana. Podobnie jak i w innych kuchniach azjatyckich, równowaga, szczegół i różnorodność mają wielkie znaczenie dla szefów kuchni tajskiej. Jedzenie tajskie jest znane

z równowagi trzech do czterech podstawowych zmysłów smakowych: kwaśnego, słodkiego, słonego i czasami gorzkiego."

Zdecydowałem się na krótki kurs sztuki kuchni tajskiej i dlatego wybrałem jedną z wielu szkół kulinarnych w Krabi.

Właścicielka i szefowa kuchni, o przydomku Ya robiła wszystko, aby nauczyć małą grupę dwojga Skandynawów i jednego Polaka jak przygotować 5 różnych i najbardziej popularnych dań 

w bardzo krótkim czasie zaledwie trzech godzin.

W porze lunchu musieliśmy zjeść to, co ugotowaliśmy.

Popatrzcie na zdjęcia i cieszcie się chociaż widokiem tych dań.

Osobiście jest wielkim wielbicielem tej kuchni.

Lubię na ostro!

Dodaj komentarz