Nasze menu

Czas nas goni i trzeba było podjąć ostateczną decyzję w sprawie menu.

We wstępie naszego menu, po przywitaniu, piszemy:

Naszym głównym celem jest serwowanie dobrych przekąsek ze świeżych produktów z lokalnego rynku i importowanych produktów mleczarskich, które pozwalają nam zaoferować to, co nazywaliśmy kuchnią eklektyczną.

Nasze bistro oparte na idei 12. butelkowego baru powinno spełnić Twoje oczekiwania.

Możesz również poprosić o swoją ulubioną melodię i / lub video clip.

Ciesz się chwilą!

Menu z drinkami, po przywitaniu, otwieramy takim wstępem:

Jeżeli w naszym menu nie znajdziesz swojego ulubionego drinka, poproś barmana o taki, na jaki masz ochotę.

Zastrzegamy sobie prawo do niedysponowania wszystkimi składnikami.

Każde menu ma 24 strony: 12 przekąsek zimnych i gorących oraz 12 stron koktajli i win.

Wina, które będziemy serwować zaproponowała nam tutejsza firma „Piwnice Azjatyckie” i rozpoczynamy skromnie od jednego rodzaju wina białego i czerwonego typu „house wine”. Wybraliśmy również wina z trochę wyższej półki z tzw. Nowego Świata – Chile i Australii.

Mamy na uwadze fakt, że turyści nie przyjeżdżają do Kambodży, aby raczyć się winem, ale szanujący się bar musi mieć je w ofercie.

Naturalnie, będziemy mieli piwo z beczki, o którym jeszcze napiszę…

Prosimy o komentarze i/lub uwagi.

Dodaj komentarz
  • 29 kwietnia 2024 | poniedziałek 17:24 Irena
    I&A Witajcie. Myślę, że wszyscy, którzy życzą Wam dobrze, trzymają kciuki za Wasz sukces. Jacku jak masz dostęp do świeżych warzyw, a to super. Ja jestem pod wrażeniem, jem te pyszności oczami. Super wygląda sałata falista, może jakieś kiełki dla urozmaicenia? Życzę wytrwałości, I&A
  • 29 kwietnia 2024 | poniedziałek 17:24 Lidia Slusaarek
    Jacku, zawsze z ciekawoscia czytam Wasz blog.

    .... juz rok temu lub wiecej stwierdzilam ze to wspanialy material na ksiazke w kategorii 'Travel Narratives'. Czytam ich duzo, jedne z najslynniejszych to seria 'Year in Provence' by Peter Mayle.....sugeruje zerknac..... moze to byc zrodlem dodatkowego zarobku jak juz Bistro sie ustabilizuje....

    Patrzylam na Menu.... prosisz u komentarze....

    Pod 'Pancakes' : Danie opisujesz jako 'pancakes', liczba mnoga.... czy intencja jest by serwowac wiecej niz jeden w porcji? Choc na zdjeciu jest jeden? Jesli jeden to sugeruje opisac jako 'pancake', jak to zwykle jest w menu by uniknac potencjalnie wprowadzonych w blad i niezadowolonych klientow.


    Poza tym ja bym sie ustawila do baru w kolejke juz dzis .... i to mowie niezupelnie zartem.

    Zycze zdrowia i zapalu.... wiary ze bEdzie dobrze.
    Zgadzam sie. Carpe Diem!
    Lidia

    DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZLIWE UWAGI. OCZYWISCIE BĘDĄ DWA PANCAKES: MAŁY I DUŻY!
  • 29 kwietnia 2024 | poniedziałek 17:24 K&R, Szczecin
    TO MUSI WYPALIĆ! Wszystko nam się podoba, nawet ceny. A przewidzieliście jakiś bonus dla pierwszego gościa? Niecierpliwie czekamy na fotorelację z otwarcia Kameleona.
    Pozdrawiamy
    K&R

    PIERWSZEGO DNIA PIWO Z KIJA ZA DARMO!!! ORAZ MINI KANAPKI I MINI CIASTO MAKOWE.
    KOKTAJLE WG MENU. JEDZENIE NIE BĘDZIE SERWOWANE.
    SPODZIEWAMY SIĘ KILKORO ZNAJOMYCH ORAZ WIELU LOKALNYCH PIWOSZY, KTÓRYCH BĘDZIEMY MUSIELI "KONTROLOWAĆ". TO SĄ REZYDENCI ZWANI Z ANGIELSKA "EXPATS", KTÓRZY CZEKAJĄ NA TAKIE OKAZJE...